Despre eveniment

Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova împreună cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), organizează, în perioada 8-12 octombrie 2018, unul din cele mai importante evenimente de afaceri ale anului - ”Moldova Business Week 2018”, ediția a V-a.

Forumul de afaceri cuprinde două componente mari – investiții și export, ambele cu o agendă consistentă de conferințe pe subiectele de interes major pentru mediul de afaceri din Moldova, sesiuni B2B şi platforme de conexiune directă cu investitorii străini. Prin realizarea acestui eveniment, se urmărește:

 • Intensificarea relațiilor comerciale
 • Atragerea potențialilor investitori străini în Republica Moldova
 • Promovarea exportului produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene, CIS şi Asia
 • Promovarea imaginii de țară ca destinație favorabilă pentru investiții
 • Informarea potențialilor investitori despre climatul investițional al Republicii Moldova
 • Crearea parteneriatelor între companiile din Republica Moldova şi alte ţări (prin organizarea de sesiuni B2B)
 • Promovarea sectoarelor strategice ale economiei Republicii Moldova (prin organizarea sesiunilor tematice)
 • Promovarea Zonelor Economice Libere, Parcuri Industriale și Parcuri IT

De asemenea, evenimentul va găzdui 2 foruri economice - Forul de afaceri Moldo-Italian și Forul Exportatorilor.

Forul de afaceri Moldo-Italian, va avea loc pe 10 octombrie și va fi organizat în parteneriat cu Ambasada Italiei în RM și camerele de comerț bilaterale și va aborda tematica exportului moldovenesc sub aspect de competitivitate, instrumente de asistență, acces pe noi piețe. La forum se va discuta despre prezența companiilor italiene în țara noastră, sectoare cu potențial pentru investiții și comerț.

Potrivit agendei „ProExport Forum 2018” va avea loc la date de 11 octombrie 2018, unde fi prezentată situația actuală și perspectiva exportului autohton, sprijinul din partea asociațiilor din sectoarele prioritare ale economiei şi istoriile de succes. În cadrul sesiunilor paralele vor discutate oportunitățile de export ale sectorului agroalimentar din Moldova, sectorului TAFL (textile, îmbrăcăminte, încălțăminte și piele), precum şi va fi facută o prezentare a sectorului turistic.

 Cel mai important eveniment economic al toamnei va aborda, de asemenea, oportunitățile de dezvoltare economică regională în polii de creștere din zonele economice libere și parcurile industriale.

În conformitate cu programul de dezvoltare al Guvernului, Conceptul ”Moldova Business Week 2018” va fi axat pe promovarea imaginii Republicii Moldova drept un partener de afaceri de încredere. În detaliu, evenimentul se va focusa pe trei direcții prioritare în acest sens, și anume:

 • Dezvoltarea și creșterea capacităților comunității de afaceri autohtone
 • Sporirea potențialului, competitivității, calității și cantității exporturilor autohtone – ”Trade with Moldova”
 • Atragerea investițiilor străine în economia autohtonă – ”Invest in Moldova”

Astfel, indiferent dacă doriți să obțineți acces la piețele statelor CSI sau europene, să vă optimizați costurile operaționale, să găsiți forță de muncă calificată la salarii competitive, să relocați și rămâneți în continuare aproape de centrele de distribuție sau de asamblare, Republica Moldova este destinația unde puteți realiza aceste scopuri.

Aplică Acum la Moldova Business Week 2018